×
TUR
KAYÜ Anasayfa
Üniversitemizde “Nevruz Bayramı” Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz Yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, geniş bir coğrafyada farklı etkinliklerle kutlanan Nevruz’un, yeniden canlanmaya başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı simgelediğini kaydetti.

Rektörümüz Karamustafa, “Yeni gün, gün ışığı manaları olan Nevruz baharın ilk günüdür. Nevruz bolluğun ve bereketin sembolüdür. Yaşandığı geniş coğrafyada tabiat ve çevrenin uyanışı olarak kutlanan Nevruz Bayramı, Anadolu'da ve kadim kültürümüzde son derece köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Anadolu ve Orta Asya Türklerinde Nevruz, Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı ile birlikte baharın gelişi olarak da kutlanmaktadır.

Selam olsun Ey Türk Dünyası. Selam olsun Türkiye’miz. Selam olsun Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkistan, Tebriz, Altaylar, Sibirya, Nalçık, Tuva, Kafkaslar, Tataristan, Başkurdistan, Çuvaşya, Tebriz, Kabil, Mezar-I Şerif, Urumçi, Komrat. Selam olsun tüm değerli Türk Yurtları, Balkanlar (Batı Trakya, Banitsa, Gostivar, Ohr, İştip, Kırcaali, Köstence, Priştine, Prizre, Razgrad, Resne, Saraybosna, Üsküp, Yeni Pazar), Kırım, Ahıska, Karabağ, Bayır Bucak, Kerkük, Talefer, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Selam olsun fiziki coğrafyamızın ötesindeki gönül coğrafyamızın önemli bir parçası olan Türk Dünyamız.

Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara uzanan geniş gönül coğrafyamıza bolluk, bereket, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve birlik şuuru getirmesi dileği ile tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı kutlu olsun” dedi.

Rektörümüz Karamustafa’nın konuşmasının ardından bayrak gösterisi, Türk Dünyası öğrencilerinin yerel dansı, dombra dinletisi gerçekleştirildi.

Nevruz ateşinin yakılması ve demir dövülmesinin ardından Nevruz Bayramı etkinlikleri sona erdi.

 


21 Mart 2024 Perşembe