Üniversitemizde “Çekiç ile Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy” Konulu Online Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Çekiç ile Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy” konulu online konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın konuşmacı olarak katıldığı online etkinliğin açış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşımızın gerek söz gerekse şiir kalitesi bakımından yeryüzünde bulunan milli marşların hiçbiri ile kıyaslanamayacak ölçüde derin manalar taşıdığını ifade etti.

Rektörümüz Karamustafa’nın “Değerli Hocamızın engin entelektüel ve akademik bilgi birikimi milli bağımsızlığımızın en önemli simgesi olan İstiklal Marşımızın kabul gününde bizlere Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi anlama fırsatı sunacaktır.” ifadeleri ile sonlandırdığı açış konuşmasının ardından Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, “Çekiç ile Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy” konulu online konferansını verdi.

Konferansında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sahip olduğu sağlam irade ile milli değerlere sahip çıktığını ifade eden Prof. Dr. Sayar, Mehmet Akif’in çileli hayatından bahsetti.

13 Mart 2021 Cumartesi