Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Rektör-Personel Buluşması” etkinliği kapsamında akademik ve idari personelle bir araya geldi. Geniş katılımlı etkinlikte, üniversitenin genel durumunu, yürütülen projeleri ve gelecek hedeflerini kapsamlı şekilde değerlendiren Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne geçen 7 yıllık sürede ortaya konulan başarılarla önemli mesafe kat ettiğini söyledi.
Kayseri Üniversitesi olarak toplumla iç içe, üretken, nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim anlayışıyla yollarına devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, şunları söyledi:
“2025-2026 Akademik Yılı itibarı ile yaklaşık 15 bin öğrenciye nitelikli eğitim hizmeti sunan Kayseri Üniversitesi, özellikle mesleki ve teknik yükseköğretim alanında şehir ve bölge için öncü bir kurum haline gelmiştir. 300’ü aşkın akademik, 400 civarında idari personeli ile büyüyen ve gelişen bir ekosisteme sahip olan üniversitemiz, bilimsel çalışmalar ve öğrenci projeleri ile ulusal görünürlüğünü her geçen gün artırmaktadır. Örnek olarak, geçtiğimiz hafta TEKNOFEST’te sağlık alanında derece elde eden bir öğrencimiz, bizleri gururlandırmıştır. Gelecek yıl düzenlenecek TEKNOFEST’te de bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum.”
Kayseri Üniversitesi’nin kalite ve akreditasyon çalışmalarından da bahseden Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
“Kayseri Üniversitesi, kalite güvence süreçlerini güçlendirme çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programımız; Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından ise Uygulamalı Bilimler Fakültemiz bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümümüz akredite edilmiştir. Ayrıca, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından Kayseri Üniversitemizin farklı birimlerindeki 19 programda da akreditasyon süreci tamamlanmıştır. Bu yıl Kasım ayında yapılacak saha ziyaretlerinin ardından MEDEK kapsamında 8 programımızın daha akreditasyon faaliyetlerinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Artık üniversitemizde, akreditasyon işlemleriyle ve kalite süreçleriyle ilgili bir ekosistem oluştu. Ayrıca bu yıl YÖKAK, Üniversitemizin, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecine yönelik başvurusunu kabul etti. Kayseri Üniversitemizin “İyiye, daha iyiye; geçmişten ve bugünden öğrenerek, geleceği planlayarak” ilkesiyle ortaya koyduğu bu başarıların arkasında önemli bir ekip çalışması bulunmaktadır.”
Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın konuşmasının ardından 2024 yılında akademik performans kriterlerine göre Kayseri Üniversitesi’ne en fazla katkı sağlayan öğretim elemanlarına “Araştırma Performans Ödülü” takdim edildi.